Ariana dla WS | Blogger | X X

2021. február 23., kedd

Elmejáték - 1. fejezet

A fanart Monica Ziobro munkája


DÁTUM: 2021. 02. 18., CSÜTÖRTÖK, 20:12

NÉV: KIM TAEHYUNG

KOR: 25

NEM: FÉRFI

NAP: 001.

 

Fekete a szoba fala. Furcsa, vajon miért mered arra?

„A fekete a legtöbb országban a gyász színe, Yoongi. Néhány országban a fehér, máshol a piros, de a legtöbb helyen a fekete. A fekete a halál színe. A fekete a helyrehozhatatlanság maga. Egy mély, sötét lyuk, amiből nincs menekvés, ami mindent magába szippant, legyen az boldogság, bánat vagy gyász. Elkap, beránt, és a végén nem marad belőled semmit. Üressé válsz, mint egy kiürült chipses zacskó. Elfonnyadsz, mint egy leszakított virág. Helyrehozhatatlanná válsz. Maga leszel a helyrehozhatatlan. És tudod, mi a legrosszabb az egészben? Nem is akarsz helyre jönni.

Akkor hát ezért meredt a fekete falra. Ebben nem volt semmi logikus. Egy lyuk, ami magába szippantja az érzelmeket nem tűnt túl hiteles érzelmi tapasztalatnak. De mit lehet tenni? Az emberi elme önmagában sem tekinthető túl hitelesnek. Túl sok minden befolyásolhatja, túl könnyen torzul, és veszít az épségéből. Elég egy trauma, egy rossz pillanat, és ami épnek és egésznek született, akár ketté is hasadhat.

Nem foglalkozhat az érzelmek logikusságával, ha maga az alap, a generátor, a mindent működésben tartó szerv is távol áll mindentől, ami a logikával kapcsolatos.

A belső fájdalom, a szüntelen lüktetés, amit nem a szervek károsodása vagy betegsége vált ki, hanem valami megfoghatatlan fogalom, mint a szomorúság vagy a gyász is ilyen megmagyarázhatatlan, teljesen logikátlan jelenség, mégis valamennyi ember mindennapjainak része. Különös, hogy az emberek általában mégis tisztában vannak az okaival, a fájdalom forrásával, és nem foglalkoznak azzal, hogy a fájdalmuk szinte lehetetlen, logikátlan, és hamis. Nem valós, mégis mekkora gyötrelmet okoz, micsoda mérhetetlen kínnak és szenvedésnek teszi ki az embereket, miféle döbbenetes elmeállapotot tapasztalnak meg, anélkül, hogy bármilyen szervük sérülne.

Az elme lenyűgöző.

Lenyűgöző.


⌂ TARTALOMJEGYZÉK        KÖVETKEZŐ 🢂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése