Ariana dla WS | Blogger | X X

2023. január 9., hétfő

Istene a szépnek


Istene a szépnek
; fantasy, one-shot

[Fandom: BTS, Taegi] [Szavak száma: 607]

______________

 

Taehyung kék virágokat választott. Hosszú ujjaival végigcirógatta őket, felvett valamennyit, majd hagyta őket visszahullni. Egyikük az aranyozott edény szélére esett, külön a többitől. Taehyung lágyan elmosolyodott, kezébe vette. Úgy fogta fel, ennek a virágnak kellett lennie az elsőnek.

Felnézett hát, hogy eldöntse, hová helyezze.

A szobor még pőre volt, és márvány színű. Hamvasra csiszolt, szinte selymes, épphogy nem érződött finom bőrnek, ahogy megérintette. Taehyung ugyanis sokat érintette a szobrot. Tudta, hogy tisztátalan, hogy megsérti vele, és feldühíti, de esendő volt, vágyainak parancsolni képtelen. Az élvezet a gyomrában, mikor hozzáért jobb érzés volt, mintsem képes lett volna megvonni magát tőle. A szobor megbabonázta, és elragadtatta. Gyönyörűbb és veszélyesebb volt minden istenségnél.

Lehunyt szemének sarkában ravaszság ráncolódott, így Taehyung odatette az első virágot. Ajkának kunkora hamisságra gördült, úgyhogy kidekorálta. Nyakának íve kecses volt, egy király ereje dagadt rajta, izmai aprólákosan faragottak, simaságuk nem evilágra érdemes. Meztelen válla zavarba ejtő, forróságot keltő. Taehyung keze reszketett a sóvárgástól, míg kék virágok sorát helyezte rá. A szobor, ha mozogni tudna, embernek is tűnhetett volna, s akkor az olyan gyarló lelkek, mint ő, a lába elé zuhantak volna.

Taehyung keze illetlen volt, és simogatta. Mielőtt az utolsó virágot is elhelyezte volna, ajkával az ajkát, nyakát, vállát csókkal magasztalta. Minden áhítatát a szoborra csókolta, mert ez volt az utolsó, hogy megtehette.

Mikor elkészült, hátralépett, hogy megcsodálja művét.

A márvány szín szobor finom nyakát és egyik vállát apró, kék virágok díszítették, elfedték arcán a ravasz és hamis mosolyt, kedvessé tették.

Taehyung térdre ereszkedett előtte. Nem hozott párnát, hogy kényelmesebb legyen, mert az ő Istene életét sem könnyítették meg. Mellkasa remegett az izgalomtól, elbódította az öröm, hogy végre megfelelő híve lehetett fenséges istenének.

Az Istennek, aki megmentette őt a máglyahaláltól.

Taehyung egy újabb aranytálat fogott, amiben illatos víz lötykölődött. Felállt, és levetkőzött. Lehajtott arca vörösségtől égett, szégyellte egyszerű testét. Arca volt, mely megfestett angyalnak tetszett, csak erre volt érdemes nézni. Ruháit gondosan összehajtotta, és a szobor lábához helyezte. Rongyot fogott, belemártogatta a vízbe, és gondosan mosakodni kezdett. Félrehajtotta a nyakát, megmosta a mellkasát, a lábát, és legérzékenyebb pontját. Reszketett a térde, minden érintés túl kellemesen érte.

Addig mosta a bőrét az illatos vízzel, míg megfelelőnek nem gondolta magát, s akkor félretette a tálat. Csupaszságát közönségesnek találta, szégyenkezett ért, de tudta, hogy így kell tennie.

Már csak egy utolsó tál volt vissza, ez nem aranyból készült. Abban sem virág, sem illatos víz nem volt, helyette izzó szén parázslott az alján.

A magasba emelte, vele megemelte az állát is, majd maga elé tette. Egy pillanatig sem félt.

– A szépségemet és életemet, Min Yoongi, odaadom érted – suttogta, és arcával előre belehajolt a tálba.

És a szépsége és az élete valóban odalett.

Taehyung teste fájdalmas ívben hevert a szobor előtt. Úgy tűnt, órákig nem mozdult semmi, csak a nap hanyatlott a föld felé, mintha Taehyungot követné. Meztelen testét hiába borzolta a hideg, csak a szobron rezegtek meg a kék virágok.

Megrezzentek a kék virágok.

Az egyik, az, amelyik a szeme sarkában volt, lehullott. Lassan lengett a föld felé, megpihent a test mozdulatlan vállán. Egyszerű szépsége igazán kellemes látvány volt.

A szobor szeme megmozdult. Lassan, óvatosan fordult a föld felé, megállapodott a kék virágon a halott testén.

Szeme lassan összezárult. Mosolyától csukódott le, ami a szája sarkától kunkorodott fel.

Azt beszélik, az isteneket a mennybe zárták a hedonizmusukért. A mértéktelenségükért, amivel vágyták a szépet, az örömöt, az élvezetet. Ám ha volt hívük oly’ dőre, hogy ezek közül valamelyiket feláldozza érte, kiszabadíthatta az Istent.

A szépség, amelyet Kim Taehyung gondolkozás nélkül odaadott, kiszabadította Min Yoongit; istenét a szépnek, ami a szemmel kacérkodik.

Azt is beszélik azonban, hogy az istenek ravaszak: nem mentenek meg, csak ha tudják, hogy van valamid, amit értük adj.

4 megjegyzés:

  1. Olvastam, olvastam, mondom mire akarsz kilyukadni. De ahj de szép volt * - * volt az egésznek egy "divine" hangulata, ahogy a szavakat egymás után raktad. Átéreztem Taehyung imádatát, ahj és a vége :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából, általában én is írok, írok és azon gondolkodom, mire akarok kilyukadni :'D Le kell szokjak arról, hogy az elején senki se tudja, mi történik.
      Jujj, az jó, örülök, hogy szépnek találtad ♥

      Törlés
  2. Kedves ViPa!

    Két napja olvastam a történetet és azon gondolkodom magam is, mit szerettél volna átadni vele?
    Sok agyalás után arra jutottam, amennyire szépen megírtad, annyira beteg maga a történet. Elég nagy kontraszt van a tálalás és maga a tartalom között, ettől pedig még bizarrabb lesz.
    Itt van főszereplőnek egy nárcisztikus, kattant, de dekoratív faszi, aki eldöntötte, hogy beáldozza emberi létének egyetlen értékes részét, az életét. Nem a szépségét, az múlandó, akkor is eltűnik idővel, ha fejre áll az ember. Így belegondolva lehet Taehyung élete, személyisége olyannyira felszínes, hogy a tudata egy múlandó állapoton ragadt és egy érzelmileg fejletlen emberként nem teljesedett ki benne az empátia. Ha belegondolsz a mai világ nagy problémáját írtam le az utolsó hat szóval.
    Éééés akkor innen jönnek a kérdések... (számomra).
    Hol van éppen a csávó, hogy így nyugodtan meztelenkedik egy szoborral?
    Már a kérdés is bizarr. Egy finom szobor elkészítése drága mulatság éppen emiatt: Ha nem saját, akkor egy templomban vagy gazdagéknál szentségtelenkedik (ez a jobbik, de szomorúbb eset). Ha saját, akkor egy gazdag család kényes kis pudlija túl sok pénzzel, az első komolyabb bajnál bedobja a törölközőt. Ez elképzelhetőbb verzió, gond nélkül nyomhatja az agyatlan kihívást tik-tokra :(
    Egyébként ilyen rituális öngyilkosságok ömleszve leledzenek a történetek.hu-n (csak ott a statiszták olykor meg is eszik a főszereplőt). Amúgy fúj! :D Nem azért, de Taehyung bepácolta magát...
    Komolyra véve a szót!
    A csávó odadobta magát, nem is csak magát, nem csak az életét, hanem mindent. A családot, a barátokat, mindent! Ez egy szörnyen önző emberre vall (az én meglátásom szerint).
    Ami még érdekelne, hogy a történetedben mit jelképez az a valami, ami öngyilkosságra sarkallta? Az, hogy érdemes-e az áldozat meghozatala, lutri. De oké, mondjuk sikerül! És? Mi lesz akkor? Isten lesz? És? Ennyi? Az a célja, hogy élvezkedjen és hatalmaskodjon a világ végéig? Hát igen, izzadság szagú a munka néhány embernek :D nem kellenek a nehézségek, nem kellenek a gondok, amiken gondolkodni kell, nem kell úgy gondolkodni sem igazán és így ki is zárhatjuk a fejlődést is úgy összességében.
    Én azt látom, hogy ilyen döntést egy jellemtelen, gyenge ember hoz meg, aki nem akar vagy képtelen felelősséget vállalni (ez a legtöbb esetben neveltetésbeli defekt, vagyis a csávód egy elkényeztetett díszpinty anyuci szoknyája mögött, akinek kitörölték a valagát).

    Szóval tetszett az írásod, sokat gondolkodtam rajta és ilyesmik futottak át az agyamon. Lehet tévedek, ember vagyok, javítsd ki, érdekel :) Köszi még egyszer!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, kedves! ^^

      Fú, hát feladtad nekem a leckét. :D Kezdjük azzal, hogy némely mondatodnál nagyon jót nevettem, néhol meg letettem a telefont, hogy végiggondoljam a dolgot (a "rituális öngyilkosság" nagyon bennem maradt, azon napokig csámcsogtam :D).

      Az a helyzet, hogy azért váratott magára eddig ez a válasz, mert minden meglátásodra szerettem volna válaszolni; de rájöttem, hogy erre semmi szükség. :D Mármint, nem szeretném elmagyarázni, hogy én mit gondoltam, amikor írtam, meg mivel értek egyet, mivel nem, mert nincs jogom ehhez (ezt úgy értem, hogy onnantól, hogy közzétettem egy történetem, nincs befolyásom arra, ki hogy értelmezi). Néhol persze nagyon ráncoltam a szemöldököm, visszaolvastam, hogy vajon hogy juthattál erre a következtetésre, máshol meg tökéletesen egyetértettem.

      A lényeg az, hogy irtó klassz, és nagyon büszke vagyok, hogy ennyi gondolatot sikerült elindítanom benned, erre tényleg nem számítottam. Nagyon-nagyon örülök, hogy meg is osztottad velem őket, mert én is napokig gondolkodtam rajtuk, és ez nagyon jól esett. ♥

      Örülök, hogy tetszett (bár kezdetben megvallom, azt hittem, ebből egy negatív kritika kerekedik majd ki (azt sem bántam volna)), és hogy leírtad. Egy igazán maradandó élményt sikerült adnod nekem ♥

      Törlés